Skwibus: kindvriendelijke mascotte & huisstijl

Skwibus is de kindvriendelijke mascotte van onze gemeente. Je ziet Skwibus opduiken bij alle projecten en activiteiten voor kinderen en gezinnen. Skwibus is de stem van alle kinderen en jongeren in Sint-Katelijne-Waver. Hij is gewoon zichzelf: speels, avontuurlijk, enthousiast, positief ingesteld, ...

Kan je Skwibus niet missen? Aan de onthaalbalie van het gemeentehuis kan je een Skwibusknuffel kopen (9,95 euro). 

Door en voor kinderen

In 2018 behaalden we het officiële label van ‘Kindvriendelijke Gemeente’. Dat houdt in dat we bij ons beleid actief rekening houden met kinderen en jongeren en actief luisteren naar hun stem. Zo ging het ook bij de creatie van Skwibus.

In het najaar van 2020 lanceerden we een oproep naar kinderen om ideeën voor een mascotte door te sturen. We konden aan de slag met meer dan 180 inzendingen. Een professioneel bureau stelde drie ontwerpen voor. Daarna was het weer aan de jeugd. Zij mochten laten weten welke mascotte zij het leukst vonden én hem kleur geven, zowel uiterlijk als innerlijk.

Ben jij benieuwd naar het resultaat?

Skwibuslied

In de zomer van 2023 lanceerde Skwibus zijn eigen lied. Wat een hit! Bekijk de videoclip en dans mee. Ga je naar de kinderopvang of speelpleinwerking Speelbal? Dan zal je het lied nog vaak horen.

Naar top