Omgaan met pubers

De puberteit is een leeftijdsfase waarbij je tieners op allerlei vlak veranderen. De ontwikkeling op psychisch, fysiek, cognitief en sociaal vlak verloopt niet harmonisch. Pubers zetten nieuwe stappen in de zoektocht naar wie ze zijn. Leeftijdsgenoten spelen hierbij een steeds belangrijkere rol.

De wereld verkennen, experimenteren en tegen grenzen shotten, alsook diep emotioneel geraakt worden of verontwaardigd reageren over doodgewone zaken. Als ouders lopen we vaak de muren op, zijn we bezorgd over hun gedrag. Of we stellen onszelf al eens in vraag: 'Pakken we het wel juist aan?'

Infosessie

Samen met Mark Fonteyn van praktijk Inspirant organiseren we de infosessie "Het is hier geen hotel!" over hoe pubers laten groeien tot leuke jongvolwassenen.

Tijdens deze thema-avond gaan we dieper in op hoe we onze pubers best groot krijgen. We leren hoe een puberbrein werkt en waarom tieners zo reageren. We staan stil bij opvoedingskaders die ons helpen om ook naar ons eigen handelen te kijken. Maar ook: wat doen we wanneer we ons echt zorgen moeten maken, wanneer gedrag een risico vormt voor henzelf en/of de omgeving?

  • Dinsdag 19 maart
  • Refter WAVO, Vinkenhofstraat 43, 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver
  • Gratis
  • Start sessie: 19.30 uur

Schrijf hier in voor de infosessie

Groepssessies

Wil je dieper en persoonlijker ingaan op de opvoeding van jouw tieners? Dan voorzien we een groepsaanbod voor ouders. In kleine groepen en onder leiding van een psycholoog of orthopedagoog, leren we van elkaar en kijken we concreet naar wat jullie kunnen doen met jullie bezorgdheden rond het moeilijk gedrag van jullie tieners.

  • Maandag 15 april, dinsdag 23 april, dinsdag 30 april, dinsdag 7 mei, dinsdag 14 mei
    • Je schrijft in voor alle groepssessies. Je engageert je voor deelname aan elke sessie.
  • BKO Robbedoes, Berlaarbaan 235, Sint-Katelijne-Waver
  • € 12,50 voor het hele traject
  • Start sessies: 19.30 uur

Schrijf hier in voor de groepssessies

Zowel de infosessie als de groepssessies worden begeleid door Mark Fonteyn.

Mark Fonteyn is zelfstandig klinisch orthopedagoog. In zijn praktijk ondersteunt hij opvoedingsvragen van ouders en begeleidt hij gezinnen en families in hun soms complexe transgenerationele dynamieken. Hij heeft 25 jaar ervaring in de bijzondere jeugdzorg en weet dus hoe om te gaan met problematische gezinssituaties. Mark is ook als vader van twee tieners ervaringsdeskundige. Bovenal is vertellen zijn tweede natuur. Zo is hij ook docent aan de Thomas More hogeschool in de richting orthopedagogie en maatschappelijk werk. 

Meer info: www.praktijkinspirant.be

Naar top