Internationale Dag tegen Armoede

Op 17 oktober is het de Internationale Dag tegen Armoede. Met onze interne werkgroep (dienst Huis van het kind in samenwerking met Sociale dienst) staan we elk jaar stil bij hoe we deze dag in de kijker kunnen zetten. We vinden het belangrijk om niet enkel op de dag zelf het thema armoede centraal te zetten, maar proberen langdurige bewustmaking teweeg te brengen.

Lopende actie ‘Wenskoekjes’

Op de Dag tegen Armoede hebben we onze eerste sensibiliseringscampagne gelanceerd. We willen het thema onder de aandacht brengen, zowel intern op het gemeentehuis (politiek en personeel), als extern naar de inwoners van Sint-Katelijne-Waver. Doorheen het jaar vind je op allerlei plaatsen wenskoekjes met een prangende vraag omtrent het thema. We hopen dat mensen even stilstaan bij het thema, nadenken en een kort antwoord formuleren.

Vanuit deze antwoorden willen we op de Dag tegen Armoede in 2023 een terugkoppeling maken en de resultaten bekend maken.

Ben jij onze wenskoekjes al tegengekomen? Ben je nog geen wenskoekje tegengekomen, maar wil je wel graag mee kritisch nadenken over het thema? Beantwoord onderstaande vragen en stuur je antwoord naar annelies.sanen@skw.be.

Wat doet armoede met een persoon?
Wat is volgens jou het moeilijkste aan ‘arm zijn’?
Wat betekent armoede voor jou?
Wanneer is iemand arm?
Hoe komt het dat er op de dag van vandaag nog zoveel gezinnen in armoede leven?
Armoede is méér dan niet voldoende geld hebben … Wat denk jij?
Wie zijn volgens jou de mensen die in armoede leven?
Is armoede 'eigen schuld, dikke bult?'
Iedere mens heeft kwaliteiten en gebreken … Met welke kwaliteit kan jij mensen in moeilijkheden helpen?
Als je armoede moet uitleggen aan je kinderen, hoe zou jij dit verwoorden?
Hoe kan armoede het best doorbroken worden?
Hoe kan jij als inwoner van SKW andere gezinnen in armoede helpen?

Bijlage

Naar top