Hogescholen en universiteiten regio SKW

Scholen in onze gemeente

  • KU Leuven, Technologiecampus De Nayer
  • Thomas More Hogeschool, campus De Nayer

Scholen in de buurt van onze gemeente

  • Thomas More Hogeschool, Mechelen
  • CVO Crescendo, Mechelen
  • CVO LBC, Mechelen

Kostprijs student hoger onderwijs

Gaat je zoon of dochter binnenkort verder studeren? Of is je kind al begonnen met hogere studies? De overstap naar het hoger onderwijs gaat vaak samen met een heleboel keuzes: welke opleiding, welke instelling, op kot of pendelen, ...? Het kostenplaatje speelt vaak een grote rol bij het nemen van deze beslissingen. Vraag je je wel eens af met welke kosten je zoal rekening moet houden en welke bedragen je mag verwachten?

Op de website van jouw gekozen hogeschool of universiteit vind je meer informatie terug over de kosten verbonden aan de school of specifiek aan de opleiding.

School- en studiekosten kunnen behoorlijk oplopen. Daarom geeft de Vlaamse overheid in bepaalde gevallen een school- of studietoelage. Om een school- of studietoelage te kunnen krijgen, moet je wel aan enkele voorwaarden voldoen. Het krijgen van een studietoelage is afhankelijk van het gezinsinkomen, de verblijfplaats van de student (kotstudent of niet), het gezin, de nationaliteit, het studietraject en het studietoelagekrediet.

Vraag je je af of je in aanmerking komt voor de toelage? Hoeveel bedraagt de toelage? Hoe vraag je de toelage aan? Wanneer moet je de toelage aanvragen?

Meer informatie:

Naar top