Het gebruik van een tutje

Veel kindjes hebben als baby een grote zuigbehoefte. Ze worden er rustig van of vallen met een tutje gemakkelijker in slaap. Er is niks zo schattig dan een baby die al tuttend gekalmeerd kan worden. Op een bepaald moment is het belangrijk om ook afscheid te nemen van de fopspeen. Weet je niet goed hoe je dit aanpakt? Of loopt het toch niet zo van een leien dakje?

Wij helpen je graag verder. Skwibus en zijn vriendjes nemen jullie mee op weg. Afscheid nemen van het tutje doe je niet alleen!

Tuttenbrochure: Skwibus helpt jou en je kindje bij het afscheid

Klaar om eraan te beginnen?

Download de tuttenbrochure onderaan deze pagina of haal een gedrukte versie bij het Huis van het kind, het consultatiebureau van Kind en Gezin of de bibliotheek. In de brochure vind je leuke en speelse opdrachten om samen met jouw kindje aan de slag te gaan.

Beluister het tuttenverhaal via onderstaande video of via deze link.

Tuttendorp

Zoek je nog een leuke plaats of een leuk moment om officieel afscheid te nemen van het tutje? In onze gemeente kan je een bezoek brengen aan het tuttendorp.

Dit dorpje vind je aan het speelterrein achter het gemeentehuis (aan de treurwilgen). Maak kennis met het dorpje en de dieren die er wonen. Op de borden staan spelopdrachten en je vindt er aangepaste speelelementen voor de allerkleinsten.

In oktober 2021 werd het tuttendorp feestelijk geopend. Foto's daarvan vind je in dit fotoalbum.

Is jouw kindje klaar om het tutje in het tuttenhuisje te stoppen? Maak er een feest van, neem een foto en kom langs bij het Huis van het kind. Jouw kindje mag een handgemaakte dierenknuffel uitkiezen!

Voor meer informatie:

Bijlage

Naar top