Groeipakket voor je lagereschoolkind of tiener

Ook voor schoolgaande kinderen en tieners ontvang je het basisbedrag van het Groeipakket plus eventuele sociale toeslagen waar je recht op hebt. Misschien kom je ook in aanmerking voor sociale toeslagen of zorgtoeslagen. Deze worden apart uitbetaald op de dag waarop je je Groeipakket ontvangt.

Daarenboven krijgt iedereen automatisch de schoolbonus. De schoolbonus of schoolpremie is een jaarlijkse toeslag die, bovenop het basisbedrag, in augustus uitbetaald wordt om ouders financieel bij te staan in de opvoedingskosten van hun kinderen. Wil je weten hoeveel de bonus bedraagt voor jouw kind? Kijk op de website van je uitbetaler.

Kan je in september wel een extra duwtje in de rug gebruiken? Dan is er de schooltoeslag die dient als extra ondersteuning voor het volledige schooljaar. Dit wordt in het kleuter-, lager- en secundair onderwijs uitbetaald door de uitbetaler. Op basis van het soort onderwijs, het gezinsinkomen en de puntenlast kan het bedrag variƫren.

Zitdagen in Sint-Katelijne-Waver

Het gemeentebestuur heeft een samenwerkingsakkoord afgesloten met de vijf uitbetalingsactoren van het Groeipakket: FONS, Infino, KidsLife, My Family en Parentia.

Daarnaast zal elke tweede dinsdag van de maand van 18 tot 20 uur een adviseur van FONS of Infino op het gemeentehuis aanwezig zijn om jouw vragen over het Groeipakket te beantwoorden.

Heb jij vragen rond het Groeipakket of wil je graag langskomen tijdens het spreekuur? Contacteer ons gerust.

Naar top