Groeipakket voor je baby of peuter

Basisbedrag ontvangen

Tijdens de baby- en peuterjaren ontvang je een basisbedrag (het Groeipakket) vanaf de maand waarin je kindje geboren is. Je ontvangt dit bedrag maandelijks uiterlijk op de 8ste van de maand die erop volgt. De betaling loopt automatisch.

Wil je weten hoeveel je basisbedrag is? Je kan dit berekenen op de website van jouw gekozen uitbetaler. Misschien kom je ook in aanmerken voor sociale toeslagen of zorgtoeslagen. Deze worden apart uitbetaald, op de dag waarop je je Groeipakket ontvangt.

Bovenop dit basisbedrag kan je ook een kinderopvangtoeslag ontvangen. Deze bedraagt 3,43 euro* per volledige dag (minstens vijf uur) opvang. Een halve dag (tussen drie en vijf uur) opvang geeft recht op de helft van dat bedrag. Je hebt recht op deze toeslag wanneer je kind naar een opvang gaat waarbij de kosten niet afhangen van je inkomen.

Voor meer informatie:
www.groeipakket.be

Zitdagen in Sint-Katelijne-Waver

Het gemeentebestuur heeft een samenwerkingsakkoord afgesloten met de vijf uitbetalingsactoren van het Groeipakket: FONS, Infino, KidsLife, My Family en Parentia.

Daarnaast zal elke tweede dinsdag van de maand van 18 tot 20 uur een adviseur van FONS of Infino op het gemeentehuis aanwezig zijn om jouw vragen over het Groeipakket te beantwoorden.

Heb jij vragen rond het Groeipakket of wil je graag langskomen tijdens het spreekuur? Neem gerust contact met ons op.

Naar top