Groeipakket aanvragen

Het Groeipakket bestaat uit een basisbedrag, mogelijk aangevuld met gezinsbijslagen en andere financiële hulp om gezinnen te ondersteunen in de opvoeding. Naast het startbedrag (de vroegere geboortepremie of kraamgeld) en het maandelijkse basisbedrag zitten er in het Groeipakket ook andere toeslagen: 

  • Is je kind schoolgaand? Dan krijg je in augustus de jaarlijkse schoolbonus. 
  • Kan jouw gezin de opvoedingskosten moeilijk dragen? Dan ontvang je maandelijks een sociale toeslag. 
  • Heeft je kind een extra ondersteuningsbehoefte (bijvoorbeeld een handicap)? Dan heeft het mogelijk recht op een maandelijkse zorgtoeslag. 
  • Ook is er een kleutertoeslag en een kinderopvangtoeslag. 

Het Groeipakket ontvangen

Het enige wat je moet doen, is je startbedrag aanvragen. Op die manier sluit je je meteen gratis aan bij een uitbetalingsactor (het vroegere Kinderbijslagfonds) en wordt je groeipakket ook automatisch geregeld. 

Het startbedrag bedraagt in Vlaanderen sinds 1 september 2022 € 1.190,68. Dit bedrag wordt jaarlijks op 1 september geïndexeerd.

Zitdagen in Sint-Katelijne-Waver

Het gemeentebestuur heeft een samenwerkingsakkoord afgesloten met de vijf uitbetalingsactoren van het Groeipakket: FONS, Infino, KidsLife, My Family en Parentia.

Daarnaast zal elke tweede woensdag van de maand van 13u30 tot 15u30 een adviseur van FONS of Infino op het gemeentehuis aanwezig zijn om jouw vragen over het Groeipakket te beantwoorden.

Heb jij vragen rond het Groeipakket of wil je graag langskomen tijdens het spreekuur? Neem contact met ons op.

Naar top